0
^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Verslag vitamineraad mei en juni.

 Verslag vitamineraad  : mei - juni 2022.

 

1.evaluatie van de maanden mei en juni:

°domein ‘ beweging’ : ‘ rollen en bollen ‘ :

  • - deze activiteit vinden de kinderen heel leuk !
  • - aan de leerkrachten met toezicht wordt gevraagd erop toe te zien dat de lln. pas op hun fiets, step of skateboard gaan als ze aan het fietsgedeelte van de speelplaats zijn. Dit voorkomt ongelukjes onderweg.

°domein ‘voeding’ : algemene thema’s gezonde voeding :

  • - De affiches werden gemaakt en opgehangen.
  • - Deze periode hebben we gewerkt met de fruitkalender. De 6de klas kwam uit de bus als winnaar !!!!  De lln. en de meester zullen hiervoor beloond worden met een ‘fruitige’ traktatie. Ook de andere kinderen en hun juf of meester hebben flink hun best gedaan. Een dikke proficiat voor iedereen !
  • - De vitamientjes stellen voor dat de wekelijkse fruitdag naar volgend schooljaar extra in de kijker wordt gezet.

2.evaluatie concrete werking van de vitamineraad.

A. elke klas kreeg bij het begin van het schooljaar een specifieke taak :

- 4de klas : verzorgen van de ‘pr’ : maken en ophangen van de affiches.

-5de klas : materiaalmeesters : halen en wegbrengen van het materiaal voor de sportspeeltijden.

-6de klas : leiden en begeleiden van de activiteiten tijdens de sportspeeltijden.

Besluit : iedereen heeft flink gewerkt en zijn of haar taak goed uitgevoerd !

B. naar volgend schooljaar toe :

-duidelijke afspraken op papier zetten wie wat waar moet doen voor, tijdens en na de   sportspeeltijden. We maken dus best tijdens elke vergadering een werkplanning voor de volgende periode.

-de lln. van de vitamineraad zouden graag het aantal sportspeeltijden willen opvoeren. Nu zijn het er 2 of 3 per week. Indien mogelijk willen we graag elke volledige dag (dus woensdag niet ) 1 sportspeeltijd organiseren zodat de lln. zoveel mogelijk kans krijgen om aan de georganiseerde sportmomenten deel te nemen. We gaan dit zeker op de van volgend schooljaar bekijken.

-we bekijken of we gedurende de eerste periode van het volgend schooljaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een spelenmarkt  (hoepels, springtouwen, circuskoffer, loopklossen, twister….) kunnen doen voor de 1ste graad en de 3de klas. Voor klas 4, 5 en 6 blijven het voetbal-, hockey- , trefbal- en paalbaltornooi doorgaan.

C. algemeen besluit : de lln. vonden het leuk om in de vitamineraad te zitten en mee te werken aan een fitte en gezonde school.

We maken fruitsnoepjes voor de 6de klas en eten zelf ook mee als beloning voor het sportieve werk tijdens dit schooljaar. We bedanken de oudervereniging voor de financiële bijdrage.

 

Bedankt aan alle vitamientjes !

.    

Vitamineraad januari en februari

Verslag vitamineraad  :  januari – februari 2022.

 

1.evaluatie van de maanden december-januari :

°domein ‘beweging’ :

We zijn nog niet gestart met het trefbaltornooi omwille van de coronamaatregelen. Dit wordt binnen gespeeld en de klasbubbels mochten nog niet gemengd worden.

°domein ‘voeding’ : ‘gezond tussendoor…daar gaan we voor ’:

De vitamientjes van klas 4 hebben voor beide activiteiten posters gemaakt en opgehangen.

2.organisatie van de maand februari en maart :

°domein ‘beweging’ : trefbaltornooi / fit-o-meter :

  • - De turnjuf vraagt na of het met de huidige coronamaatregelen mogelijk is het trefbaltornooi te organiseren voor klas 4, 5 en 6.

Volgens de coronabarometer mogen de klasbubbels nog niet gemengd worden !

  • - De vitamientjes zullen affiches hangen aan de ramen op de speelplaats waarop leuke oefeningen staan die de lln. van klas 1, 2 en 3 individueel of met partners kunnen doen tijdens de speeltijd. Dit kan eventueel onder begeleiding van de vitamientjes van klas 5 en/of 6.
  • - De lln. van klas 4 maken voor deze activiteiten een kleurrijke affiche.
  • - Ballen die tijdens de speeltijd kunnen worden gebruikt worden regelmatig herverdeeld door de turnjuf.

°domein ‘voeding’ : groenten achter de kies…niet vies ! :

Bij navraag blijkt dat bij een groot aantal lln. groenten niet dagelijks op het menu staan. Nochtans is een grote portie groenten van essentieel belang voor de gezonde ontwikkeling van onze kinderen !

 

Verslag vitamineraad december.

Op de vorige vitamineraad hadden we afgesproken dat we na het voetbaltornooi een trefbaltornooi zouden organiseren. Omwille van de coronamaatregelen is dit niet kunnen doorgaan en schuiven we het dus op naar januari. We hopen dat het dan wel mag doorgaan.

Vraag : Kunnen we na voetbal en trefbal nog een 3de tornooi organiseren ? De grote meerderheid van onze kinderen vindt het namelijk leuk om samen te spelen en deel te nemen aan dergelijke georganiseerde activiteiten. Zo hebben ze 'iets te doen' tijdens de speeltijd. Oké, als de regels het toe laten, kunnen we nog hockey of paalbal spelen.

De thema's voor januari en februari :

1. beweging : trefbal en fit-o-meter :

    - voor de klassen 4, 5 en 6 kunnen we hopelijk het trefbaltornooi organiseren.

    - voor de lln. van klas 1, 2 en 3 zullen we oefenbladen met leuke fitnessoefeningen uithangen die ze onder begeleiding van de vitamientjes 

       tijdens de speeltijd kunnen uitvoeren.

2. voeding : 'groenten achter de kies.....lekker en niet vies' :

    Dagelijks een grote portie groenten is essentieel voor de gezondheid van onze kinderen !

 

 

 

Fitte en gezonde school

Onze vitamineraad zal na de herfstvakantie werken rond volgende thema's :

   beweging : voor klas 4, 5 en 6 werken we nog het voetbaltornooi af en organiseren we daarna het hockey- of trefbaltornooi.

   voeding : gezonde snacks : een tussendoortje kan zowel lekker als gezond zijn !

In het kader van sportactieve school nemen we op 20 oktober e.k. deel aan een minivoetbaltornooi 4 - 4 op de sportvelden van sporthal 't Kapelleke te Herenthout. Onze Rode Duivels hebben hun voetbalschoenen reeds klaar liggen !

Op vrijdag 29 oktober zal dan onze 1ste sportdag plaatsvinden. De lln. van de 1st en 2de graad zullen zich kunnen uitleven bij een 15-tal verschillende activiteiten in onze sporthal. De kinderen van de 3de graad fietsen in de voormiddag naar TC De Chalet voor een initiatie padel en tennis. Tijdens de namiddag sporten ze verder op onze school.

Copyright © 2017 Bart Obbels V.U: KLIM-OP Bouwel
Click to listen highlighted text!