0
^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Sportklassen klas 6.

Toen we het bericht kregen dat onze jaarlijkse sneeuwklassen niet konden doorgaan omwille van het coronavirus, hebben we even diep gezucht maar zijn we ook onmiddellijk op zoek gegaan naar een alternatief.

Van maandag 21 juni tot en met vrijdag 25 juni konden we terecht bij Sporta te Tongerlo voor een ganse week 'sportklassen'. Elke dag konden we ons uitleven in 5 of 6 verschillende sportdisciplines !

Giantgames (gezelschapsspelen in groot formaat), teamtrophy  (teambuildingsactiviteiten), junglepiste in het bos, bmx rijden, speleobox, minigolf, kubben, geocatching, een fotozoektocht op het domein van de abdij, oriëntatielopen, steppen en met de go-carts rijden, klauteren en klimmen op het hoog touwenparcours, kajakken...en nog andere activiteiten stonden op het programma. 

En of we ons geamuseerd hebben ! Bekijk maar eens de foto's bij klas 6.

Bijzondere dank aan Dirk, onze vroegere werkman op school, voor de begeleiding.

 

Fitte en gezonde school

Evaluatie mei en juni

Domein 'beweging' : rollen en bollen : 

Omwille van de nog steeds geldende coronamaatregelen ( gescheiden speelplaatsen) is dit thema dit schooljaar niet kunnen doorgaan. De lln. vonden dit bijzonder spijtig maar kijken uit naar september en hopen dat dit dan alsnog aan bod kan komen.

Domein 'voeding' : de fruitkalender :

Deze periode hebben we gewerkt met de fruitkalender. Klas 4 kwam als grote winnaar uit de bus !!!! De lln. en de juf zijn hiervoor beloond met een 'fruitige traktatie'. Ze mochten smullen van een heerlijke fruitsalade en kregen als dessert een fruitijsje. Ook de andere kinderen en de juf of meester hebben hun best gedaan. 

De vitamientjes stellen voor dat de wekelijkse fruitdag volgend schooljaar extra in de kijker wordt gezet door bv. kleurrijke posters of tekeningen op te hangen.

 

De turnjuf bedankt alle vitamientjes voor het geleverde werk en voor de leuke samenwerking.

 

Fitte en gezonde school

Na de paasvakantie staat het thema ' rollen en bollen' op het programma van de sportspeeltijden. Dit betekent dat de lln. gedurende 2 speeltijden per week op een afgesloten gedeelte van de speelplaats mogen fietsen, steppen, skaten, op een skateboard rijden. We werken per graad :

maandagnamiddag en woensdagvoormiddag : 1ste en 2de klas

dinsdag- en donderdagvoormiddag : 3de en 4 klas

dinsdag- en donderdagnamiddag : 5de en 6de klas.

Let op ! Omwille van de nog steeds geldende coronamaatregelen moeten we deze activiteit nog eventjes uitstellen !

Werken met de fruitkalender : 

Elk stuk fruit dat we als snack meebrengen, wordt aangeduid op de fruitkalender in onze klas. De klas die gemiddeld het meeste fruit heeft gegeten tijdens deze periode, mag rekenen op een gezonde traktatie van onze vitamineraad ! We vragen hierbij wel dat het fruit hapklaar wordt meegegeven zodat het niet grotendeels in de GFT-bak belandt.

Brooddoosje gezond :

De vitamientjes stellen vast dat bij sommige kinderen meer snoep dan brood in hun brooddoos zit. Dit zouden we uiteraard graag anders zien. Een snoepje af en toe kan natuurlijk maar mag geen regelmaat zijn. Lekkere boterhammetjes zijn een belangrijke bron van vitamines en andere gezonde voedingsbestanddelen en maken onderdeel uit van een gezond algemeen voedingspatroon. We ijveren dus voor een gezonde en evenwichtige inhoud van onze brooddoos !!!!!

Hockeytornooi.

Even een update van onze vitamineraad.

Voor de krokusvakantie hebben onze sportievelingen het hockeytornooi afgesloten en is ploeg 4 als winnaar uit de bus gekomen. 

Prociat Maud, Baran, Lance, Manon, Gus en Brent !!!!!!!!!!

Ondertussen hebben de vitamientjes afgesproken dat we nog een 4de tornooi gaan organiseren, nl. paalbal.

Copyright © 2017 Bart Obbels V.U: KLIM-OP Bouwel
Click to listen highlighted text!