0
^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Trefbaltornooi.

Onze sportievelingen van klas 4, 5 en 6 hebben net voor de kerstvakantie het trefbaltornooi afgewerkt. Het is altijd leuk om te zien hoe de vitamientjes hun rol van materiaalmeester of scheidsrechter ter harte nemen. Ook de 'reclamemakers' van klas 4 hebben weer hun best gedaan om een mooie poster te maken om uit te hangen.

Ook alle deelnemers hebben weer hun beste beentje voorgezet om sportief en reglementair te spelen zodat het leuk was voor iedereen. 

Na 4 wedstrijden waren de finalisten bekend en na een verbeten strijd konden we PLOEG 4 uitroepen tot winnaar. Proficiat !!!!!!

 

Sportspeeltijden.

Voor de herfstvakantie hebben we ons jaarlijks voetbaltornooi kunnen afwerken. Wat is er weer veel getrapt en (niet)gescoord tijdens de wedstrijden !!!! Een dikke proficiat voor alle deelnemers en vooral ook een welgemeende dank voor de vitamientjes voor hun (bijna) feilloze organisatie.

We hebben tijdens de turnles gebabbeld over wat er best in onze brooddoos kan zitten en over gezonde voeding in het algemeen.

Deze week zijn we gestart met het trefbaltornooi met maar liefst 5 ploegen van klas 4, klas 5 en klas 6. Onze kindjes van het 1ste, 2de en 3de leerjaar zullen zich tijdens de sportspeeltijden kunnen uitleven bij de georganiseerde loopspelen, de tikspelletjes.... Voor elk wat wils dus !

Voor het thema 'voeding' staat nu het belang van gezonde snacks op de agenda. Een snack of traktatie kan immers zowel lekker als gezond zijn !

Ons nieuw turngerief heeft wat op zich laten wachten maar deze week konden we het eindelijk aantrekken. Je kan op de foto's op de beginpagina zien hoe onze leerlingen staan te pronken met hun mooi en friswit t-shirt en met hun nieuwe stoere sportbroek.

De vitamineraad in actie.

Hallo iedereen,

Op 1 september mochten we eindelijk met z'n allen terug naar school onder vrij normale omstandigheden maar als we 1 ding hebben geleerd uit deze moeilijke tijden is het wel dat gezondheid en beweging enorm belangrijk zijn gebleken. Onze vitamineraad is dan ook onmiddellijk in actie geschoten met het bepalen van de thema's rond gezonde voeding en beweging en met het organiseren van sportspeeltijden. 

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we gestart met het thema 'alles met de bal' voor beweging. Wat betreft voeding werken we rond het belang van een gezonde brooddoos en gezonde snacks.

Voor klassen 4, 5 en 6 is het voetbaltornooi weer met veel enthousiasme georganiseerd en bijna afgewerkt. Na de herfstvakantie is er dan het trefbaltornooi. Voor klas 1, klas 2 en klas 3 hebben we tijdens de sportspeeltijden ballen van allerlei soorten en formaten terbeschikking gesteld. De kinderen van deze klassen zullen na de herfstvakantie kunnen deelnemen aan kleine spelen zoals tikkertje, ren je rot....onder de deskundige leiding van de vitamientjes van klas 5 en 6.

Wat betreft de schoolsportkalender waren we met 2 ploegen uit klas 5 en 6 ingeschreven voor het voetbaltornooi 4-4 te Herenthout op 21 oktober maar jammer genoeg werd dit omwille van de verstrengde coronamaatregelen uitgesteld. Teleurstelling alom maar we hopen dat het op een later tijdstip alsnog  kan doorgaan.

Onze 1ste sportdag hebben we ook al achter de rug. Wat hebben we weer genoten van zoveel sport en beweging op de wel heel bijzondere attracties. Kijk maar eens naar de foto's.

Mede door een gedeeltelijke financiering van de ouderraad zullen we na de herfstvakantie onze nieuwe turnshirtjes kunnen aantrekken. Onze bijzondere dank hiervoor ! De kinderen zullen zeker schitteren in de turnles want er is ook gezorgd voor nieuwe sportbroekjes.

 

 

Copyright © 2017 Bart Obbels V.U: KLIM-OP Bouwel
Click to listen highlighted text!