0
^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Het gezondheidsbeleid in actie.

Thema's gezondheidsbeleid voor mei en juni :

1. Beweging : 'rollen en bollen' :

Tijdens het 3de trimester kunnen onze leerlingen tijdens 2 speeltijden per week fietsen, skaten en steppen. Hiervoor hebben we onderstaande regeling getroffen :

- maandagnamiddag en woensdag : 1ste graad

- dinsdag- en donderdagvoormiddag : 2de graad

- dinsdag- en vrijdagnamiddag : 3de graad.

2. Voeding : werken met de fruitkalender

Onze leerlingen mogen op de fruitkalender in de klas aanduiden wanneer ze een stuk fruit als snack eten. De klas die gemiddeld het meeste fruit heeft gegeten zal beloond worden met een gezonde traktatie. We vragen met aandrang dat het fruit dat meegegeven wordt hapklaar geschild en gesneden is en iets is dat de kinderen zeker lusten zodat we het niet onaangeroerd in de gft-bak vinden.

Sportspeeltijden.

Het 1ste trimester zit erop en dus zijn ook het voetbal- en hockeytornooi afgelopen. Onze vitamientjes hebben weer puik werk geleverd wat betreft organisatie, materiaalbeheer en arbitrage. Proficiat ! We zullen tijdens de vitamineraad bekijken of het naar de toekomst toe niet beter is om de tornooien meer te spreiden over het schooljaar zodat er elke trimester een tornooi kan plaatsvinden.

Tijdens de periode tussen de kerst- en krokusvakantie werken we aan de volgende actiepunten :

a. beweging : 'dance for life' in de turnzaal en kleine spelen onder het afdak.

b. voeding : 'gezond tussendoor...daar gaan we voor'.

In het kader van sportactieve school nemen we met klas 3 op woensdag 30 januari e.k. deel aan de zweminstuif te Nijlen.

Het gezondheidsbeleid op onze school.

De vitamineraad in actie !

Reeds enkele jaren is er op onze school een vitamineraad, bestaande uit de 2 turnjuffen en leerlingen van klas 4, 5 en 6. We werken heel actief rond gezonde voeding en voldoende beweging tijdens actieve speeltijden voor onze leerlingen.

Onze vitamineraad vergadert om de 2 maanden zodat er telkens 2 nieuwe actiepunten i.v.m. voeding en beweging in de kijker worden gezet.

Zo organiseren we in september en oktober een voetbaltornooi voor klas 4, 5 en 6. Voor klas 1, 2 en 3 is er dan doelgooien, kegelen, netbal... In november en december zal er dan hockey voor de hogere klassen en alternatief spelmateriaal voor de lagere klassen zijn. Ook dans, reis rond de wereld, rollen en bollen staan nog op het programma voor dit schooljaar.

Wat betreft 'gezonde voeding' komen onderwerpen zoals 'water in de mond is gezond', 'groenten achter de kies niet vies' en werken met de fruitkalender aan bod. De actiepunten van de maand zijn ook steeds terug te vinden op de activiteitenkalender.

Copyright © 2017 Bart Obbels V.U: KLIM-OP Bouwel
Click to listen highlighted text!