0
^Terug naar begin
  
  
  
Get Adobe Flash player

Sportkalender

Sportkalender

1.Naar jaarlijkse traditie werd onze school uitgenodigd om deel te nemen aan de scholencross, georganiseerd door onze scholengemeenschap GOEZO. Op zaterdag 24 maart e.k. worden alle sportievelingen verwacht op het loopterrein aan de Klokkenlaan te Nijlen.

De 1ste infobrief met inschrijfstrook is meegegeven met onze leerlingen en we hopen natuurlijk op een talrijke opkomst van deelnemende lopers en supporters !

2.gezondheidsbeleid en sportspeeltijden : 

Onze vitamientjes organiseerden dit schooljaar maar liefst 3 tornooien voor klas 4, 5 en 6 met telkens een groot deelnemersveld. Zowel het voetbal-, hockey- als volleybaltornooi werd (bijna) vlekkeloos afgewerkt. Een dikke proficiat voor alle deelnemers, materiaalmeesters en scheidsrechters !

Tot aan de paasvakantie staat er dans en ritmiek in de turnzaal op het programma. De vitamientjes van klas 5 en 6 zullen leuke danspasjes aanleren op eigentijdse muziek.

Onder het afdak worden kleine spelen met variërend materiaal georganiseerd (loopspelen, werken met hoepels...).

Activiteiten op de kalender.

Sportkalender

1.Sportactieve school : op woensdag 31 januari e.k. kunnen onze lln. van klas 3 deelnemen aan de zweminstuif te Nijlen. Voor zowel zwemmers als niet-zwemmers zijn er leuke spelen voorzien in en rondom het zwembad. De infobrief met inschrijfstrook wordt zo snel mogelijk meegegeven.

2.Gezondheidsbeleid en vitamineraad : het hockey- en volleybaltornooi zijn nog niet afgewerkt. Omwille van het groot aantal deelnemers en af en toe het slechte weer, zullen we na de sneeuwklassen van de 6de klas nog verder moeten spelen. De andere activiteiten op de kalender van de vitamineraad volgen dan later.

Het gezondheidsbeleid op onze school.

De vitamineraad in actie !

Reeds enkele jaren is er op onze school een vitamineraad, bestaande uit de 2 turnjuffen en leerlingen van klas 4, 5 en 6. We werken heel actief rond gezonde voeding en voldoende beweging tijdens actieve speeltijden voor onze leerlingen.

Onze vitamineraad vergadert om de 2 maanden zodat er telkens 2 nieuwe actiepunten i.v.m. voeding en beweging in de kijker worden gezet.

Zo organiseren we in september en oktober een voetbaltornooi voor klas 4, 5 en 6. Voor klas 1, 2 en 3 is er dan doelgooien, kegelen, netbal... In november en december zal er dan hockey voor de hogere klassen en alternatief spelmateriaal voor de lagere klassen zijn. Ook dans, reis rond de wereld, rollen en bollen staan nog op het programma voor dit schooljaar.

Wat betreft 'gezonde voeding' komen onderwerpen zoals 'water in de mond is gezond', 'groenten achter de kies niet vies' en werken met de fruitkalender aan bod. De actiepunten van de maand zijn ook steeds terug te vinden op de activiteitenkalender.

Copyright © 2017 Bart Obbels V.U: KLIM-OP Bouwel
Click to listen highlighted text!